## SAVE The date

### Friday 08.30.2019

8:00 a.m. - 11:00 a.m. District Court of Guam Registration/Check-In/Light Breakfast: 7:30 a.m. - 8:00 a.m.

Providing pro bono legal services for domestic violence victims. - Victim Advocacy Presentations - Unbundled Legal Services Presentation by Ethics Prosecutor, Alberto Tolentino

# POWER ACT SUMMIT

2 CLE Credits Register with GBA Today!









FREE REGISTRATION Deadline to Register: Tuesday, August 27th



#### Pro Bono Summit "Empowering Victim-Survivors with Access to Justice" United States Magistrate Judge Joaquin V.E. Manibusan's Courtroom, Floor 3 District Court of Guam

#### AGENDA

- 7:30am—8:00am <u>Registration/Check-In/Light Breakfast</u>: District Court of Guam Lobby, Floor 1
- 8:00am—8:05am <u>Seating</u>: United States Magistrate Judge Joaquin V.E. Manibusan's Courtroom, Floor 3
- 8:05am 8:10am <u>Opening Remarks</u> Attorney Cynthia V. Ecube, Ninth Circuit Lawyer Representative, District Court of Guam
- 8:10am—8:50am <u>Victim Advocacy Presentations</u> 8:10am—8:15am Guam Coalition Against Sexual Assault & Family Violence (5 minutes)
  - 8:15am—8:20am Victim Advocates Reaching Out (VARO) (Karen Carpenter) (5 minutes)
  - 8:20am—8:25am Erica's House (Diana Nucum, Program Director) (5 minutes)
  - 8:25am—8:30am Guam Police Department (Domestic Assault Response Team (DART), Sgt. Eugene Charfauros) (5 minutes)
  - 8:30am—8:35am Office of the Attorney General (Victim Service Center (VSC), Advocate Supervisor Joann Augustine) (5 minutes)
  - 8:35am—8:40am Isa Psychological Services Center of UOG (Ms. Seahara Cruz) (5 minutes)
  - 8:40am—8:50am Questions (10 minutes)

8:50am—9:45am <u>Unbundled Legal Services, Alberto Tolentino, Ethics Prosecutor,</u> <u>Judiciary of Guam</u> 8:50am—9:30am Overview (40 minutes) 9:30am—9:45am Questions (15 minutes)

9:45am—10:10am <u>Court Processes and Procedures</u>, Judiciary of Guam 9:45am—9:50am Victim Safety in the Courthouse

(Marshal of the Court, Chief Troy Pangelinan) (5 minutes) 9:50am—9:55am Courts & Ministerial (C&M) Pro Se Kiosk Functionality (Clerk of Court, Danielle Rosete) (10 minutes) 9:55am—10:10am Questions (10 minutes)

#### 10:10am—10:30am <u>Public Defender Services and Alternate Public Defender</u> <u>Services</u>

10:10am—10:15am Public Defender Service Corporation

(Executive Director Attorney Stephen Hattori) (5 minutes)

10:15am—10:20am Alternate Public Defender

 (Managing Attorney Ana Maria C. Gayle) (5 minutes)

 1020am—1030am Questions (10 minutes)

#### 10:30am—10:50am Free Legal Services in the Community

10:30am—10:35am Micronesian Legal Services Corporation (Krissta Kirschenheiter, Staff Attorney/Pro Bono Coordinator, Micronesian Legal Services Corporation-CNMI) (5 minutes)
10:35am—10:40am Guam Legal Services Corporation (Attorney Robert Cruz) (5 minutes)
1040am—1050am Questions (10 minutes)

#### 10:50am—11:00am Closing Remarks

Hon. Leevin Taitano Camacho, Attorney General of Guam Attorney Jacqueline T. Terlaje, President, Guam Bar Association